InfoNL

Borri-borri

is Robby Van Craenenbroeck. Hij brengt objecten en organische meubelcreaties met massief hout, takken, metaal, glas, kleuraccenten. De ambachtelijke vervaardiging maakt elk stuk uniek en geeft het een eigen verhaal.

 

De vormgeving kan eenvoudig lijken, maar wie verder kijkt zal details ontdekken die het meubel maken tot wat het is. Een snaarstrakke afwerking, voortvloeiend uit jarenlang vakmanschap, benadrukt dit extra.

 

Een ecologische denkwijze ligt aan de basis. Boomafval, overschotten metaal en glas, oude industriële onderdelen krijgen een nieuw leven. Door te werken met wat onder handen komt wordt toeval een factor van groot belang. Toeval en intuïtie vloeien samen.

 

Een bestaand ontwerp kan zijn varianten hebben en op bestelling gepersonaliseerd worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorgeschiedenis

Robby Van Craenenbroeck (°1955) werkte een twaalftal jaren als zelfstandig ambachtelijk meubelmaker. In al wat hij maakte – gaande van inbouwkasten, moderne maatkeukens tot massieve tijdloze meubelen - staken twee principes: duurzaamheid en harmonie. Tegen de wegwerpmentaliteit in, meubelen voor een eeuwigheid.

 

De liefde voor hout en meubelmakerij viel samen met een passie voor klassieke schepen. Het woonschip ‘Kludde’, een Hollandse luxemotor uit 1914, barstte letterlijk uit zijn woon- en ateliervoegen.

 

De aankoop van atelierschip ‘Stroomlijn’ ( onze Belgische trots, de enige authentiek bewaarde sleepspits uit 1899) maakte dat tijd en energie verdeeld werd tussen meubelmakerij en schepen. Uiteindelijk werd fulltime gegaan voor de restauratie van beide klassieke schepen. De teakhouten stuurhutten werden in hun oude glorie hersteld, ontbrekende delen bijgemaakt. Een tijd ook vol praktische beslommeringen met terugkerende scheepswerven, met lassen, branden en slijpen.…

 

De laatste jaren kwam de kunstenaarsziel bovendrijven. Na het doorgronden van de ziel van bomen, hout en allerlei andere materialen is het nu tijd voor de essentie van alles, het vormgeven zelf.